onsdag 25 mars 2009

Marginaler

Nu när jag skriver det här är det med största sannolikhet avgjort i Scandinavium, Frölunda förlorar sin första hemmamatch på två månader och det känns riktigt tungt. Jag tror nu starkt på teorin om att Salomonsson och gänget sitter och ber järnet för Hv. De leder nu med 6-1 efter två mål i tom kasse men det hade kunnat sluta annorlunda. De har helt enkelt marginalerna på sin sida, igen. De var bättre idag men som sagt förut, har man marginalerna på sin sida så är det lättare att spela bra.
Frölundas första mål kom efter att Hv-backarna släppt Lars Eller och han sätter pucken snyggt i krysset där Liv inte hunnit täcka för. Sen kom det inga fler mål den perioden som inte direkt var den gruffigaste i världshistorien, varsin utvisning blev det. Sen hände det desto mer i andra, Hv får börja perioden i powerplay och gör även ett mål. Det är Teemu Laine som bryter in över blå och sätter pucken, stolpe in. Marginalerna är på Hv:s sida.
Sen fortsätter Hv att skriva in sig i målprotokollet, den här gången är det Martin Törnberg som bättrar på sin statistik. Han lägger in den mot mål från en dålig vinkel och en skymd Honken släpper in den mellan benen. Fast han hade tagit den om han hade haft klubban i isen som han borde, än en gång är marginalerna på Hv:s sida. Pucken hade kunnat gått en decimeter åt sidan, Honken hade kunnat ha klubban i isen. Det var inte Honkens bästa dag idag och han borde ha tagit de två första Hv-målen. Perioden avlöper sen utan några mer mål men Frölunda arbetar sig tillbaka in i matchen och blir det bättre laget mot slutet.
Tredje perioden, Frölunda kändes på gång. Nu skulle vi vända det här, nu skulle vi spela bort ett segt Hv. Det började också bra, Frölunda kändes hetare, Hv drog sig tillbaka och väntade på kontringar. Men den taktiken funkade bra, mest för att Frölunda verkade tappa varenda puck de fick. Den hoppade hit och dit och inget av lagen fick riktigt igång sitt spel men efter knappt två minuter spelade så får Tedenby en passning, bryter in i Frölundas zon och skjuter i mål. Grymt bra förarbete men pucken kan ha tagit på täckande Philip Larsens skridsko.
Matchen fortsätter och till slut blir det 1-6 med fördel Hv, marginalerna var på deras sida matchen igenom, man blir bara trött.