torsdag 12 mars 2009

Det Va La Gött Änna

Jag lyfter på hatten och tackar för en grym säsong, ni var nära men det räckte inte riktigt. Tack och önskar er en ännu grymmare säsong nästa gång.
Om ni undrar vad jag snackar om så är det naturligtvis Almtuna, så nära att ta sig till kvalserien. Synd att de, som precis slagit ut Mora, skulle gå på pumpen mot Växjö. En vunnen match till och de hade mött Rögle, Södertälje, Aik, Leksand och Västerås.
Och så synd att de aldrig kan ha lite tur, en ganska dålig domarinsats i första förlustmatchen och sen i den tredje så sätter Växjö sin 1-1 kvittering 3(!) sekunder från slutet på första perioden och vad händer sen. De sätter på nytt ett mål 3 sekunder från slutet på andra. Suck! Som de själva säger: "Vi har aldrig vunnit en match på tur men däremot förlorat många på otur."

Men det finns även en del roliga saker som hänt, bland annat har vi "Miraklet I Byn". Sirius bandy borta slog Edsbyn i deras semifinalserie. Ni som inte följer bandyn kanske inte tycker att det är så märkvärdigt men Edsbyn har inte förlorat en enda poäng hemma under serien. Nu förlorade visserligen Sirius matchen efteråt men vinner de hemma, så blir det en avgörande match i på Dina-arena i Edsbyn.

Den andra höjdpunkten (åtminstonde för mig) i sportvärlden är Frölundas ledning mot Luleå i kvartsfinalspelet. Det stod 2-1 i matcher fram till igår. I första perioden hände något som inte får hända, Luleås Jaroslav Obsut blev utvisad 2+2 minuter men det var inte själva utvisningen som var domarens tabbe. Innan Obsuts utvisning så hade en spelare från vardera lag blivit utvisade för "slagsmål", det innebar att man spelade fyra mot fyra. Då Obsut blev utvisad blev det fyra mot tre men Frölundas powerplay var grymt effektivt och man gjorde mål sju sekunder efter spelet hade dragit igång igen. Eftersom det blev mål skulle en av Luleå-spelarna i utvisningsbåset tillbaka i spel igenmen eftersom Obsut satt 2+2 så skulle hans ena utvisning bort. Domaren tog dock in den Luleåspelare som hade 15 sekunder kvar av sin utvisning, Frölunda hade då fortfarande nästan fyra powerplayminuter kvar och satte två puckar till i mål. Full utdelning och Obsut var nu den stora syndabocken. Frölunda vann sen matchen med 5-1 och utökade ledningen i matchserien till 3-1.
Trots domaren fatala miss så tror jag att Frölunda skulle ha vunnit matchen, en hel massa Luleå-supportrar har gnällt om att de skulle ha vunnit matchen om det inte hade varit för domare Sjölund (eller höjdhopparen som han av någon skum anledning kallas). Men Frölunda var det bättre laget, annars hade de inte satt tre puckar på tre utvisningar.
Just i detta nu säkrade Frölunda sin semifinalplats genom att besegra Luleå hemma på Scandinavium, vilka vi möter är inte bestämt än men det lutar att det blir serietvåorna Linköping.

Ett band som ni bara måste kolla upp är det världskända brittiska bandet Muse, jag har börjat lyssna igenom några av deras låtar och har hittat några riktiga höjdpunkter. "Stockholm Syndrome" är av den lite hårdare sorten, "Knights Of Cydonia" har en grymt skön galloperande rytm, "City Of Delusion" har både akustisk gitarr och violin, "Assasin" har ett ganska uppspeedat tempo, osv... De har fått sin inspiration från mågna håll, bl.a. från den klassiske kompositören Rachmaninov. De är inte kristna, sångaren Matthew Bellamy säger sig vara ateist men att han är öppen för om det skulle finnas en gud.
Om ni ska kolla upp dem, så förvänta er inga musikvideor på youtube. Deras skivbolag, Warner, har plockat bort allt som de har producerat och nästan alla musikvideor med Muse är borttagna. Det finns liveversioner och fanvideor men inte mer, väldigt synd på ett så bra band.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar