onsdag 18 februari 2009

Första Setet till Antisemitismen

Hörde nyss på radion att Davis Cup-matchen (tennis) mellan Sverige och Israel ska spelas inför tomma läktare, detta för att arrangörerna inte anser sig kunna garantera spelarnas och tränarnas säkerhet. Att ge vika för antidemokrater som de gör nu är oroväckande men inte särskilt oväntat. Ordföranden för Fritidsnämnden i Malmö, som arrangerar matchen, är nämligen sosse. (Det ska tillägas att både Sossar och Vänsterpartister (läs Kommunister) vill att matchen ska bojkottas helt.)
Det har varit många påtryckningar att stoppa matchen, bl.a. så har en namninsamling, "Stoppa matchen" dragits igång. I skrivande stund har den 2680 underskrifter. På det tillhörande forumet haglar antisemitismen tätt och Hamas framstår som frihetskämpar. De flesta kommentarerna är väldigt oseriösa och en stor del postas flera gånger om.
Tack och lov finns det andra än jag som reagerar på detta och jag hoppas att Fritidsnämnden i Malmö tar sitt förnuft till fånga och stoppar denna skymf mot demokratin - Ja till Demokrati och Sportslig kamp, Nej till Terrorism och Barn som mänskliga sköldar.

Sport och politik är två skilda saker. Visa det genom att skriva på namninsamlingen för matchen. kom bara ihåg att skriva både för- och efternamn då din underskrift inte räknas annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar