tisdag 5 maj 2009

Matchen Som Kom Av Sig

CL-match idag, semi till på köpet. Arsenal - Manchester United, heja Gunners säger jag! Det var den andra semin lagen emellan och United hade 1-0 från förra mötet på Old Trafford. Därför behövde Arsenal vinna med minst 1-0 för att få till en förlängning och 2-0 för att gå direkt vidare till finalen. Glasklart än så länge, mest mål totalt går vidare.
20.45 sparkas matchen igång, Arsenal börjar piggast men har svårt att få till de riktigt vassa lägena. Sen, efter 8 minuters spel så kommer kallduschen. Först kommer United upp i ett av deras sporadiska anfall, lite för lätt går det men det blir inte mer än en halvchans, trodde jag. Bollen slås in mot straffområdet och Arsenals unge vänsterback Kieran Gibbs snappar upp den, trodde jag. Herr Gibbs hade glömt sätta på halkskydd på skorna och drattar på ändan och Park Ji-Sung (en korean till på köpet) kan sparka in bollen helt otagbart för Almunia i målet. 1-0 till de röda djävlarna (de kallas för det, inte jag som har hittat på det).
Sen, tre minuter senare kommer nästa, kapten Fabregas försöker ta bollen från Christiano Ronaldo, han ger honom en liten knuff i ryggen och herr filmare själv lägger sig ner och tar sig för benet. Den för kvällen helt värdelöse domare Rosetti (som enbart överträffades av sin kollega på linjen som verkade ha fått kramp, han lyfte i alla fall bara på flaggan när Arsenal gick offside) blåser frispark och C. R. (Christiano Ronaldo) ställer upp sig i sin unika och ganska fula frisparksposition, bredbent. Bollen ligger 35 meter från målet, den blonderade spanjoren som Almunia kallas står och väntar på mållinjen. Den här bollen ska Almunia ta, han som var så grymt bra i första mötet och höll ner siffrorna ganska mycket. Skott, felbedömning av Almunia, mål och en avgjord match. Efter 11 minuter! Livet är grymt ibland. Särskilt C.R:s målshest sved att titta på, han går mot publiken och pekar på sitt namn, som för att håna alla oss Gunners. Sen att han får göra 3-0 målet en bit in på andra halvlek, som Arsenal för övrigt började bra, sved ännu mer. Van Persie reducerar sen på straff och Fletcher får rött kort, så han får inte vara med i finalen. Åtminstone en bra sak idag, fast det hade ju satt bättre om det var C.R. som åkt på den.
Nu hoppas jag att Barca slår ut skitlag nummer två i England, Chelsea och sen gör processen kort med skitlag nummer ett i finalen. Gamle Arsenal-legenden Henry får gärna avgöra, bara en Gunner kvar i CL nu då, lycka till säger jag.