måndag 27 april 2009

Hockey På Schemat

Titeln kommer från en bok jag har, Rookie. Den är skriven av Gunnar Nordström, han har också skrivit Stjärnskott-serien. Den handlar om Nhl-laget Seattle Wonders och speciellt en av deras målisar, svenske Adam Wallgren. Ni som är hockeytokiga känner nog till den.
Inlägget ska inte handla om Gunnars skrivande utan om, ni kan aldrig gissa, jo hockey. (Vilken överraskning!) Hockey-vm är i full gång, kl. 8 i kväll drar försnacket igång inför Sverige - Lettland. Även Silly Season håller på för fullt, för er som inte vet vad det är så är det mellan säsongerna, då lagen köper, säljer och förnyar och bryter kontrakt med spelare. För Frölundas (Som självklart är viktigast) del så har det varit rätt dött ett tag, fram tills nu. På två dagar så har de skrivit kontrakt med tre spelare, igår blev en av de bästa backarna, Ville M i finska mästarlaget JYP Jyväskylä stolt Frölundait och idag fick de två norrbaggarna Mathis Olimb och Martin Röymark sina högt eftertraktade kontrakt. Mathis har i och för sig varit klar rätt länge och Martin har både tränat och spelat med laget tidigare vid årskiftet. Det ska bli intressant vad de kan uträtta i Frölunda.
Som det ser ut idag finns det spelare från alla nordiska länder utom Island i truppen, Niskala, Mäntymaa, Kallio och Hahl är från Finland (Konstigt!), Eller och Larsen från Danmark (fast båda ägs av Nhl-lag, St. Louis och Dallas och kan bli utlånade till Frölunda) och då Röymark och Olimb från vårt älskade grannland i väst, Norge. "Ja vi elsker dette landet!" (Heja Norge)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar